Heb jij al kennis gemaakt met Instagram Reels?

Heb jij al gehoord dat Instagram een nieuwe videofunctie lanceert, waarmee je nog meer opvallender video’s kan maken? Je kan korte video’s maken van max. 15 seconden. Ben je benieuwd hoe het werkt? Dat leggen we je hieronder graag uit:

Instagram had natuurlijk al een functie om video’s te maken, maar de mogelijkheden zijn nu nog groter. Zoek een leuk filter uit, een vlot muziekje eronder en maak het af met een sticker. Zo kan iedereen een leuke video editen.

TikTok was natuurlijk al een bekend platform met deze functionaliteiten. Waarom zou je hier dan Instagram Reel voor gaan gebruiken? Omdat dit een onderdeel is van Instagram en de andere mogelijkheden in deze app ook gewoon blijven bestaan. Het is een nieuwe functie binnen een bestaande applicatie. Je kunt de Reels in je stories laten zien, maar ook plaatsen in je feed. Deze verschijnt dan op je profielpagina onder een nieuw icoontje.

Hoe maak jij een eerste Instagram Reels video?

1. Open de Instagram-app.

2. Klik op de Instagram-camera en klik onderin op > Reels.

3. Hier kun je een nieuwe video opnemen of een bestaande video editen Je kunt muziek, filters en AR-effecten toevoegen, maar ook de snelheid aanpassen.

4. Ben je tevreden over je Reel? Dan kun je zelf nog een thumbnail kiezen en er hashtags of een omschrijving bij zetten. Klaar? Deel het in je feed of stories.

Veel plezier bij het maken van je (eerste?) Reels!