Het deactiveren van autocorrectie doe je zo..

Komt het je bekend voor? Bijzondere suggesties wanneer je aan het typen bent bovenin je toetsenbord op jouw Apple apparaten? Dan kun je het ingestelde woordenboek van Apple terugzetten naar haar standaard instellingen.

Lijst met woordsuggesties corrigeren

Verschillende apparaten van Apple hebben de beschikking over een functie die woordsuggesties weergeven en jouw foutieve woorden automatisch corrigeren.

Wanneer je gebruik maakt van de autocorrectie kun je ook zelf nieuwe woorden toevoegen aan de lijst. Hierdoor zal de lijst met woorden zich vormen naar jouw woordgebruik. Het kan natuurlijk zo zijn dat er te veel foutieve suggesties tevoorschijn komen die jij niet prettig vindt en daarom terug wilt naar het normale toetsenbord met de standaard lijst met woorden.

Terugzetten naar standaardlijst

De woordsuggesties van Apple kunnen over het algemeen zorgen voor irritaties onder de gebruikers. Het kan zijn dat je baalt van verschillende toevoegingen van woorden aan de standaardlijst, omdat de woorden terug blijven komen als woordsuggesties.

Nu heb je vast wel eens met de gedachte gezeten om woorden te verwijderen of te bewerken uit de lijst. Dit is alleen niet mogelijk….

Er is eigenlijk maar één optie om de foutieve woorden te verwijderen uit de lijst: De woordenlijst op jouw Apple apparaat herstellen naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor zijn de woordsuggesties die foutief waren verwijderd uit jouw woordenlijst.

Hoe herstel ik mijn woordenlijst?

1. Ga naar “Instellingen”
2. Druk op “Algemeen” en vervolgens op “Stel opnieuw in”
3. Klik op “Herstel toetsenbordwoordenboek”
4.
“Invoeren pincode” ter bevestiging