WhatsApp komt met nieuwe features!


Ben jij veel online op WhatsApp? Dan hebben we goed nieuws! Er komen namelijk nieuwe features aan. Het versturen van bewegende stickers om je app mee op te fleuren tot het scannen van QR codes. Het is straks allemaal mogelijk.

Geanimeerde stickers
De stickers in Whatsapp zijn momenteel nog statisch, maar er wordt dus aan gewerkt om ze bewegend te maken! Chatten wordt op deze manier een stukkie leuker

QR-codes scannen
Wist je dat iedere WhatsApp-gebruiker straks zijn eigen QR Code krijgt? Deze kun je laten scannen door diegene met je wie een gesprek voort wilt zetten. Je hoeft diegene dus niet eerst toe te voegen, maar d.m.v. het scannen van de QR Code start je direct een gesprek op. Hoe handig is dat?

Nieuwe videobelfunctie
Is videobellen voor je werk een pré? En dan met name de groepsgesprekken? Dan is het soms lastig om je te focussen op de persoon die aan het woord is. Dit wordt straks makkelijker gemaakt, doordat je tijdelijk op een deelnemer kunt klikken en diegene dan groot in beeld verschijnt. Zo kun je voor de volle 100% naar die persoon luisteren.

Dark mode voor WhatsApp Web
Ben je fan van de dark-mode op je smartphone? Goed nieuws: WhatsApp rolt dit ook uit naar haar desktop-versie. Zo kun je dus ook op de computer van deze donkere modus gebruik maken. Je moet de functie wel eerst zelf instellen. Dat doe je zo:

1. Ga naar https://web.whatsapp.com/
2. Klik op Instellingen.
3. Klik op Thema en dan op Donker.

WhatsApp vertelt in haar aankondiging dat deze features in de komende weken uitgerold worden. Wanneer alles klaar is, is nog niet bekend.