Wat is een seniorentelefoon?

Deze telefoon is speciaal gemaakt voor gebruik door ouderen. Deze mobiele telefoon heeft speciale functies en eigenschappen. Op deze manier zijn ouderen altijd te bereiken en kunnen ze zelf overal bellen.

Ook in smartphone editie
Seniorentelefoons zijn er ook in smartphone-editie. Deze seniorensmartphones hebben ook speciale functies waardoor ouderen ermee overweg kunnen. Zo heeft deze smartphone een extra grote iconen op het scherm waardoor ze gemakkelijker te zien zijn en gemakkelijker aan te raken zijn. Ook kun je allerlei apps downloaden om van alles op de hoogte te blijven. Daarnaast heeft deze smartphone, net zoals een normale seniorentelefoon, een SOS knop waardoor er een berichtje wordt verstuurd in geval van nood.

Voordelen van een seniorentelefoon:

  • Perfect voor ouderen die een telefoon willen gebruiken
  • Het toestel beschikt over een groter scherm waar alles beter op te zien is
  • Er komen lichtsignalen van het toestel af wanneer je wordt gebeld. Op deze manier mis je nooit meer een telefoontje
  • Het geluid is een stuk harder vergeleken met een normale mobiele telefoon
  • Het toestel beschikt over grote toetsen en pictogrammen die beter te zien zijn dan op een gewone telefoon

Functies

Een seniorentelefoon ook een groter scherm dan een ‘normale telefoon’. Daarnaast heeft deze telefoon extra grote toetsen die gemakkelijker in te drukken zijn. En wanneer je wordt gebeld gaat er ook een lichtsignaal af zodat je nooit meer een belletje mist. Hieronder een aantal andere uitgelichte functies:

Extra hard geluid

Veel seniorentelefoons beschikken over een extra harde beltoon, zodat je nooit meer een telefoontje mist. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om tijdens een telefoongesprek je speaker harder te zetten, zodat je je gesprekspartner goed verstaat.

SOS-knop

Misschien wel de meest belangrijke functie van een seniorentelefoon. Deze knop druk je in bij geval van nood. Zo weten vooraf ingestelde nummers van mensen uit je omgeving dat er iets niet helemaal in de haak is. Zij krijgen dan een berichtje met daarin je huidige locatie, zodat ze meteen naar je toe kunnen komen.