Telefoonabonnement

Voor ieder wat wils

Een mobiele telefoon is vandaag de dag bijna onmisbaar in je dagelijkse leven. Of je nou de hele dag op social media zit, of af en toe een belletje moet plegen voor je werk. Een telefoon is onmisbaar. Hoe leuk die telefoon ook is, zonder goed telefoonabonnement heb je er weinig plezier van. Zo’n abonnement sluit je vaak af bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon, maar kan ook los afgesloten worden. Tussen die abonnementen zit veel verschil. Zo kun je kiezen voor veel internet, of je kan juist gaan voor veel belminuten. Wat je ook kiest. Er is voor ieder wat wils.

Waarom een abonnement van AST?

  • Veel verschillende abonnementen van verschillende providers
  • Zowel smartphones met abonnement als een sim only abonnement
Bekijk onze smartphones

Een telefoonabonnement sluit je vaak af voor een periode van 12-24 maanden. Daarvoor betaal je maandelijks een vast bedrag. Bij de afsluiting van dit abonnement sluit je een overeenkomst waarin je maandelijks kan rekenen op een bepaald aantal belminuten en MB’s. MB’s is de hoeveelheid internetdata die je maandelijks kan gebruiken om te surfen op het internet en social media kanalen via je mobiele telefoon. Bij het afsluiten van dit abonnement kun je er vaak voor kiezen om je reeds bestaande telefoonnummer te behouden, in plaats van een nieuw nummer te krijgen. Zo gaan je opgeslagen contacten niet verloren.

Abonnement met of zonder smartphone?

De afsluiting van een mobiele telefoonabonnement gaat vaak gepaard met de aanschaf van een nieuw toestel. Je kan er ook voor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten. Dit houdt in dat je een nieuw toestel apart aanschaft en dat je daar een apart abonnement bij afsluit. Het is goed om jezelf af te vragen of je toestel echt aan vervanging toe is, en zo ja, is het dan ook noodzakelijk dat ik de duurste smartphone neem? Wanneer je namelijk een toestel met een abonnement voor meer dan 250 euro afsluit dan kom je in aanmerking voor een BKR registratie.

Neem contact op voor advies op maat

BKR registratie

Wanneer je een los telefoonabonnement afsluit dan wordt dat niet geregistreerd bij Stichting BKR. Alleen als je een toestel van meer dan 250 euro op afbetaling koopt, dan wordt dit geregistreerd bij de BKR als een lening. Dan heb je een BKR registratie op je naam staan. Een BKR registratie houdt in dat je in het systeem van het Bureau Krediet Registratie komt te staan. Dit Bureau houdt alle lening bij die jij als persoon hebt afgesloten. Deze registraties houden zij bij om zo te kunnen beoordelen of jij niet teveel hooi op je vork neemt. Denk daarom altijd goed na of jij je een nieuw, duur toestel financieel kan veroorloven.