VoIP bellen

Maak kennis met VoIP

VoIP bellen staat voor Voice over Internet Protocol, oftewel bellen via het internet. Dit spraakverkeer gaat via datanetwerken op basis van het Internet Protocol. Het verschil tussen VoIP bellen en traditioneel telefoneren is het signaaltransport. Deze vorm van telefonie is gemakkelijk voor het bedrijfsleven.

Voordelen van VoIP bellen

  • Je kan gratis bellen. Dat kan door speciale software te installen zoals Skype en Facetime
  • Over het algemeen voordeliger
  • Jij bent het aanspreekpunt dus jij krijgt ook de factuur
  • Behoud van eigen telefoonnummer en toestel

Bekende programma’s

Er zijn al enkele communicatieprogramma’s op de markt waardoor je vandaag de dag gemakkelijk en gratis met elkaar kan bellen. Deze programma’s heten Facetime en Skype. Op basis via een internetverbinding heb je de mogelijkheid om gratis te bellen.

Overige voordelen van VoIP
VoIp bellen kent nog enkele andere voordelen, naast het feit dat het dus op meerdere apparaten kan worden ingesteld. Daarnaast heb je door VoIp internet geen apart telefoonabonnement meer nodig. En je kan je eigen nummer en toestel behouden.

Alternatieve manieren om te bellen via internet

Skype en Facetime zijn de bekendste programma’s waarbij je kan bellen via het internet. Er zijn ook nog andere manieren om met elkaar te bellen via internet. Zo heb je de mogelijkheid om via een telecomprovider, via 4G en via de computer met elkaar te bellen. Hieronder gaan we er iets verder op in:

Via de telecomprovider

Voor deze methode heb je een breedband verbinding nodig met een beloptie en een modem. Je kan hiervoor je vaste telefoonnummer gebruiken. De digitale telefoon wordt dan aangesloten op je modem. Telefoneren gaat daarna niet anders dan je gewend bent en vanaf dan kun je telefoneren via je telecomprovider. Er zijn hiervoor verschillende abonnementen af te sluiten. Kom daarom vooral eens een keer langs bij een van onze vestigingen, zodat we het je verder kunnen uitleggen.

Via de computer

Ook hierbij heb je een breedband verbinding en een modem nodig. Daarnaast moet je je verbinden met een VoIp-aanbieder zoals Skype. Dat kan gemakkelijk door een account aan te maken op dit programma. Via dit programma kun je dan gemakkelijk VoIp bellen.

Via 4G

Hierbij heb je alleen een smartphone en een werkende mobiele internetverbinding nodig. Met deze ingrediënten kun je simpel een contactpersoon bellen. Deze methode is populair bij telecomproviders en groeit onder de gebruikers.